Me valitsimme lähtö- ja paluupaikaksi Storulvånin tunturihotellin. Varasimme sieltä yöpymiset ja aamupalat ennen lähtöä sekä paluupäiväksi. Ennen lähtöä saimme molemmat 4 hengen huoneet päärakennuksesta, mutta paluupäiväksi varasimme toista huonetta niin myöhään (tammikuun loppupuolella) että tarjolla oli vain hostellityyppistä majoitusta vanhassa päärakennuksessa.
 |
Päärakennus maaston suunnasta |
Vanha päärakennus sijaitsee parin sadan metrin päässä päärakennuksesta ja sinne kuljetaan maastoon lähtevää hiihtouraa pitkin. Ura kulkee joen yli tai sitten voi mennä siltaa pitkin, jos jäät sulaneet. Kunhan yöllä ei sada 10cm lunta tai ulkona tuule 20 m/s, niin kävelylenkki on ihan piristävä. Talvisaikaan vanhassa päärakennuksessa ei ole vettä (kesällä joesta) eikä myöskään WC-tiloja (kesällä PuuCee). Hintaeron takia ei vanhasta päärakennuksesta kannata varata sänkypaikkaa. Päärakennuksen huoneessa kun on 20 euron lisähintaan huoneen yhteydessä WC, suihku, pyyhkeet ja lakanat.
Sauna oli käytettävissä 15 - 21 välillä. Eka tunnin vuoro ja viimeset kolme tuntia oli mixed vuoroja. Pukuhuonetilat ja pesutilat olivat erilliset miehille ja naisille. Sauna oli yhteinen ja toivomus oli käyttää pyyhettä tai uimapukua. Sauna oli tuplakiukainen ja tilava. Valitettavasti vain keskellä olevat lauteet on niin korkealla että jalat ovat kiukaan pinnan yläpuolella. Jos istut noilla ylälauteilla, niin silloin ikkunoista avautuvat tunturinäkymä jää vajavaiseksi. Blåhammarenissa oli tarjolla vain mixed vuoroja.
Emme olleet varanneet etukäteen päivällistä paluuiltaan, joten varasimme ja maksoimme sen ennen kuin lähdimme maastoon. En usko että 18:00 kattauksessa olisi ollut meille paikkaa tarjolla, kun samaan aikaan puolet ravintolasta oli varattu hääseurueelle. Kahden ruokalajin päivällinen maksoi 395 skr. Alkupalaksi oli sienikeittoa sekä erilaisia salaatteja ja pikkelöityjä juureksia patongin kera. Pääruoaksi oli lohta pottumuusilla. Jälkiruoan sai sitten tilata erikseen, jos kahvi ei riittänyt.
Päivällisen varaaminen oli tietoinen valinta, kun on reissussa väsänyt itse kaikki ruoat edelliset päivät. Kustannusmielessä palvelusta saa maksaa. Edellisen viiden päivän ruuat maksoivat kaikkiaan noin 60 eur per nuppi.
Tunturihotellissa oli säilytyskaappeja, joihin olisi reissun ajaksi voinut laittaa vaikkapa pakkaselle alttiita nesteitä auton takakontista. Tätä varten olisi pitänyt olla mukana oma lukko. En tiedä oliko toiveissa että se olisi ollut numerolukko, koska niitä oli kaupasta ostettavissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti